Апеляційний суд повернув матеріали справи по ДТП на Сумській для ознайомлення Зайцевій

Сьогодні, 4 березня, суддя Харківського апеляційного суду Володимир Протасов прийняв рішення про повернення матеріалів кримінального провадження стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до Київського районного суду Харкова “для виконання вимог закону в частині забезпечення права учасників процесу на ознайомлення”.

Як повідомила журналістам прес-секретар апеляційного суду Євгенія Бондаренко, “при перевірці апеляційних скарг суддею були встановлені обставини, що перешкоджають відкриттю апеляційного провадження”.

“Обвинуваченою Оленою Зайцевою після проголошення вироку районним судом було подано заяву про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Як встановлено судом апеляційної інстанції, в матеріалах справи є відомості про часткове її ознайомлення, лише з першим томом, в той час як справа складається із тринадцяти томів”, – розповіла Бондаренко.

Вона уточнила, що мова йде про ознайомлення підсудної з матеріалами саме судового слідства.

Після повного ознайомлення Зайцевої зі справою її апеляційна скарга буде розглянута.

Як повідомляв Харків Times, справа по звинуваченню Олени Зайцевої та Геннадія Дронова за фактом ДТП у Харкові, де загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані, надійшла до Харківського апеляційного суду 1 квітня.

Апеляційні скарги на вирок Київського районного суду Харкова від Олени Зайцевої та її захисника Юлії Плетньової надійшли до Київського районного суду Харкова 26 березня.