Слідство про спробу збройного захоплення елеватора в Занках завершено, – Сергій Чиж

Фото: NewsOne

Справа про рейдерське захоплення елеватора у селищі Занки Зміївського району Харківської області готують до передачі в суд.

Про це розповів на брифінгу 3 квітня заступник начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області полковник Сергій Чиж, повідомляє Укрінформ.

“Слідство завершено. Доказів, які доводять вину всіх 23 фігурантів, включаючи Олега Ширяєва (екс-командир “Східного корпусу” – ред.) І держреєстратора, який займався зміною власника елеватора, досить. Зараз підозрювані і їх адвокати знайомляться з матеріалами, після чого справу буде передано до суду “, – зазначив Чиж.

За його словами, ознайомлення з матеріалами триває вже більше місяця і якщо буде затягуватися, слідство звернеться до суду для встановлення жорсткого терміну. Орієнтовно, справа буде направлена ​​до суду з обвинувальним актом в кінці квітня – початку травня, додав Чиж, уточнивши, що справа налічує до 40 томів.

Нагадаємо, 11 вересня 2018 року в Занках Зміївського району при спробі рейдерського захоплення приватного елеватора сталася масова бійка зі стріляниною. Поранені семеро осіб, включаючи заступника начальника Зміївського райвідділу поліції. На місці затримано близько 50 осіб, 22-м з них оголошено підозру в скоєнні групового хуліганства із застосуванням зброї.

12 вересня у Харкові був затриманий екс-командир роти “Східний корпус” Олег Ширяєв, якого підозрюють в причетності до конфлікту. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

9 листопада Київський райсуд Харкова продовжив на два місяці – до 12 грудня – арешт для екс-командира роти поліції «Східний корпус» Олега Ширяєва, підозрюваного у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі в Занках і встановив для нього заставу в сумі 1 млн 4340 грн. 13 листопада вийшов із СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн.

Згодом під заставу – суми різні – відпущені і інші учасники конфлікту.