Держаудитслужба перевіряє закупівлі Харківського зоопарку

Фото: ufor.pp.ru

Північно-Східний офіс Державної аудиторської служби України розпочав перевірку тендерів Харківського зоопарку, де закупили наддорогих фруктів на понад 3 млн грн.

Про це повідомляє Bihus.info.

Про початок перевірки ймовірної переплати йдеться у відповіді Держаудитслужби на звернення юристів проекту “Тисни” (Bihus.Info).

Як з’ясували активісти ГО “Харківський антикорупційний центр”, Харківський зоопарк витрачає мільйони на виноград по 270 гривень та мандарини – по 95 грн.

Так, журналісти повідомили, що Комунальна організація “Харківський зоологічний парк” 11 лютого 2019 року уклала угоду з ФОП Марченко Владленою Анатоліївною щодо придбання фруктів вартістю 3,264 млн грн, проте така вартість придбання фруктів у Харківському зоопарку завищена в рази, що підтверджується аналізом цін на відповідні позиції фруктів по Україні.

З цією інформацією юристи проекту “Тисни” (Bihus.Info) звернулись до Державної аудиторської служби України, внаслідок чого Північно-Східним офісом ДАСУ розпочато моніторинг вказаної публічної закупівлі.

При цьому, відповідно до положень Закону України “Про публічні закупівлі”, за результатами моніторингу закупівлі посадова особа Держаудитслужби уповноважена складати та підписувати висновок про результати проведеного моніторингу закупівлі, в якому, серед іншого, обов’язково зазначити опис порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель, виявленого за результатами моніторингу закупівлі, а якщо замовник не усунув порушення, визначене у висновку, і таке порушення матиме негативний вплив для бюджетів, а також висновок не оскаржено до суду, орган державного фінансового контролю проводить перевірку закупівлі відповідно до Закону України “Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні”.

Як повідомляв раніше Харків Times, комунальна організація “Харківський зоологічний парк” уклала угоду з ФОП Марченко Владлена Анатоліївна щодо придбання фруктів вартістю 3,264 млн грн.

Миколаївський та Київський зоопарки придбали фрукти в 2,5 – 3,5 рази дешевше.

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування за повідомленнями ЗМІ щодо закупівлі КП “Харківський зоологічний парк” їжі для тварин за завищеними цінами.