Влада Харкова обіцяє відремонтувати підземні переходи на чотирьох станціях метро

Фото: www.city.kharkov.ua

Заступник директора КП “Підземне місто” Олександр Ткач заявив на засіданні постійної комісії Харківської міськради, що в цьому році на чотирьох станціях Харківського метрополітену проведуть капітальний ремонт пішохідних підземних переходів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Він зазначив, що торік капітальний ремонт був виконаний на восьми пішохідних переходах метро. Цього року ремонтні роботи вже розпочаті на станціях метро “Завод імені Малишева”, а також “Індустріальна”, де ведеться масштабна реконструкція виходів з метро і прилеглої до них зони. Крім того, в планах підприємства на 2019 рік – відремонтувати виходи на станціях метро “Імені О.С. Масельського” та “Спортивній”.

“Пішохідні переходи метрополітену не ремонтувалися практично з початку їх введення в експлуатацію, а це понад 40 років. І наше першочергове завдання – провести капітальний ремонт на всіх станціях”, – зазначив Ткач.

Також він нагадав, що в січні цього року був відкритий після ремонту і підземний перехід в районі цирку. За словами заступника директора, на цьому об’єкті було проведено складні ремонтні роботи, були застосовані технології водозниження та гідроізоляції. Однак через два тижні невідомі вчинили акт вандалізму і обмалювали перехід графіті.

Як повідомив Ткач, на наступному етапі робіт підприємство займеться благоустроєм та поточним ремонтом приміщень переходів. “Ми плануємо замінити і облагородити усі некрасиві торгові точки в переходах. У нас вже готові дизайнерський проект і тематичні ескізи, які стануть обличчям кожної з станцій”, – зазначив Ткач.

Також заступник директора повідомив, що сьогодні в штаті підприємства працюють контролери, які стежать, щоб у переходах метро не було стихійної торгівлі. “У разі виявлення подібних фактів ревізори залучають на допомогу поліцію. Завдяки такій роботі на сьогоднішній день практично вдалося побороти це явище”, – констатував Ткач.

Всього на балансі КП “Підземне місто” знаходяться 61 підземний перехід і 177 пішохідних виходів. За п’ять років роботи підприємства були капітально відремонтовані 54 виходи зі станцій метро – по 8-12 об’єктів на рік.