Харків підключився до національної системи взаємодії електронних ресурсів

Фото: www.city.kharkov.ua

Харків першим з українських міст підключився до національної системи “Трембіта”, повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За його словами, “Трембіта” – це національна система взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, яка забезпечує доступ до даних державних реєстрів. Основою системи є вдосконалена естонська платформа обміну даними X-ROAD, на якій базується естонське цифрове співтовариство.

“Харків продовжує ефективно співпрацювати з Нацагентством з питань електронного урядування України, що дозволить місту значно спростити процедуру надання багатьох послуг, а також системно впроваджувати нові електронні послуги”, – зазначив Дробот.

За його словами, на сьогоднішній день до системи “Трембіта” вже підключилися Міністерство фінансів України, Пенсійного фонду, Національна служба здоров’я України, а також Національна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Як повідомлялося, Харків також першим серед українських міст підключився до єдиної національної системи електронної ідентифікації id.gov.ua. Тепер на Порталі електронних сервісів Харкова доступні всі види електронної ідентифікації особи.