В суді розглянуть справу про повернення 6 га лісу Харківській науково-дослідній станції

Фото: omctur.kh.ua

Дергачівська місцева прокуратури направила до суду позови про повернення державі 6 га лісу, які незаконно передали у приватну власність.

Про це повідомляє прокуратура області з посиланням на керівника місцевої прокуратури Андрія Кравченко. за його словами, у 2009 році колишні посадовці райдержадміністрації передали зазначені 6 га лісу у приватну власність 3 громадян.

“Землі відводилися під виглядом сільськогосподарських, без згоди постійного користувача – ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція». У подальшому нові власники оформили державні акти на ділянки”, – розповів Андрій Кравченко.

Однак, як з’ясувало слідство, надання земель у власність відбулося з низкою порушень. Зокрема, не змінено цільове призначення ділянок. Окрім того, порушено встановлений державою мораторій на відчуження лісових земель. Як наслідок державі було завдано понад 4 млн. грн. збитків.

У зв’язку з виявленими порушеннями прокуратура звернулася з відповідними позовами до суду. За фактом незаконного відведення земель наразі також триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України ( зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині незаконний лісоруб має сплатити 130 тисяч гривень за вирубані дуби та ясені.