Поліція відкрила кримінальну справу по підпалу Mercedes в центрі Харкова

Фото: kh.dsns.gov.ua

Пожежа сталася 29 березня близько 3:30 біля будинку на вулиці Чернишевської. Камери відеоспостереження зафіксували, як невідомий чоловік облив горючою рідиною капот автомобіля Mercedes 212 і підпалив. 57-річний власник автомобіля, переглянувши це відео, звернувся до Київського відділ поліції.

Правоохоронці внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, відповідно до санкції статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

В результаті підпалу вогонь пошкодив капот, лобове скло і передні колеса автомобіля.

Відзначимо, що протягом березня в Харкові та області згоріло понад десяток автівок.

Як повідомляв Харків Times, протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків. Від вогню постраждали 7 автомобілів.

Поліція встановила, що 5 автівок підпалили умисно. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Встановлено, що одна зі спалених автівок належала прикордоннику, ще одна – приватному підприємцю.

Наступної ночі, на 20 березня, в Харкові та області загорілися ще три автомобілі.

У сім’ї, що мешкає  в селищі Глибоке протягом тижня, з 19 по 25 березня, згоріли два автомобілі.