У Києві заарештували підозрюваного у нападі на інкасаторів Приватбанку в 2016 році

Вчора, 28 березня, у Києві заарештували чоловіка 1978 року народження, підозрюваного в тому, що влітку 2016 він брав участь у нападі на інкасаторський автомобіль “Приватбанку” в селищі Куп’янськ-Вузловий Куп’янського району області.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

“Вчора у Києві в ході проведення спеціальних заходів працівниками центрального апарату підрозділів кримінальної поліції, а також Управління стратегічних розслідувань ГУ Харкова разом з бійцями спеціального підрозділу ГУ НП Київщини був затриманий чоловік, 1978 р.н., який з 2016 року перебував в активному міждержавному розшуку за фактом розбійного нападу на автомобіль інкасаторів ПАТ КБ «Приватбанк», – написав Аброськін.

За його словами, сьогодні Дзержинський суд Харкова обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

“Але до нього ще багато запитань”, – підкреслив Аброськін.

Він також висловив подяку співробітникам Управління стратегічних розслідувань Головного управління Нацполіціі Харківської області “за наполегливість у розшуку злочинця”.

Фото: Вячеслав Аброськин/Facebook

Напад на інкасаторську машину “Приватбанку” стався 21 липня 2016 року. У прес-службі банку того ж дня повідомили, що було викрадено 2,4 млн гривень і пообіцяли 100 тис. гривень за інформацію про злочин. За тодішнім даними правоохоронців, було викрадено 4,6 млн гривень. Сьогодні Аброськін говорить про суму 5,5 млн гривень.

Як повідомляло агентство “Інтерфакс-Україна”, гроші так і не були знайдені.

А 26 червня в Києві був затриманий за підозрою в причетності до цього розбійного нападу підполковник СБУ. Вже 3 серпня адвокат затриманого Олександр Шадрін заявив виданню “Сегодня”, що його підзахисний “затриманий строком на два місяці та відсторонений від займаної посади на такий самий термін”. Шадрін тоді стверджував, що під час затримання підполковника, обшуку та обрання запобіжного заходу був допущений ряд порушень.

“Він зазначив, що його підзахисний є учасником бойових дій (Авдіївка, Мар’янка, Піски, Водяне, Дослідне в квітні-червні 2015р). Автором операції по затриманню на блокпосту біля Первомайська ватажка “Беркут-СМЕРШ” на прізвисько “Куба” і бойовика угруповання “Привид” т.зв. “ЛНР” на прізвисько “Хаттаб”, за що був нагороджений “Хрестом доблесті”, – писало видання.

Харків Times поки що не вдалося отримати коментар відділу комунікації Нацполіціі області у зв’язку з останнім затриманням. Хотілося б також розуміти, в якому статусі нині перебуває затриманий у 2016 році підполковник СБУ і як він пов’язаний із чоловіком, затриманим вчора у Києві.

Як повідомляв ХТ, 28 березня Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури й заарештував на 40 діб затриманого в Аеропорту «Харків» громадянина Австрії, який знаходиться у міжнародному розшуку.