У Харкові побили волонтерів кандидата в президенти – поліція відкрила кримінальну справу

Фото: aif.ua

Поліція відкрила два кримінальні провадження за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України за фактом побиття двох волонтерів від кандидата у Президенти України.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, до правоохоронців постраждалі звернулися 27 березня. 32-річний чоловік розповів, що його разом з 28-річним волонтером побили троє невідомих в агітаційному наметі на проспекті Ювілейному через неприязні відносини.

Загалом з початку передвиборчої кампанії поліцейські Харківщини відкрили 18 кримінальних проваджень, склали 2 адміністративних протокола за фактами порушення закону «Про вибори Президента України».

Зокрема, слідчі Холодногірський відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) за фактом пошкодження 27 березня бігборду з передвиборчою агітацією по вулиці Полтавський шлях.

Також до Московського відділу поліції 28 березня надійшло повідомлення від харків’янки про те, що в списках виборців виборчої дільниці не зареєстрований її син.

До Шевченківського відділу поліції звернувся 22-річний чоловік з заявою про те, що він не зареєстрований в списках виборців виборчої дільниці.

В Основ’янському районі Харкова та Красноградському районі Харківської області поліцейські зареєстрували два повідомлення про те, що на адресу заявників прийшло запрошення на вибори Президента України на невідому особу.

Як повідомляв Харків Times, харківський суд закрив справу про порушення правил агітації за Бойка.