Правоохоронці затримали у Харкові двох поліцейських на хабарі 7 тисяч доларів (відео, фото, доповнено)

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали двох оперуповноважених кримінальної поліції Слобідського відділу поліції у ГУ Нацполіції у Харківській області під час отримання неправомірної вигоди розміром у 7 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба теруправління.

“За попередньою інформацією, майор та старший лейтенант Слобідського відділу поліції вимагали 7 тисяч доларів США у мешканця Харкова, обіцяючи знищити матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, які проводилися відносно його родича. Це допомогло б чоловіку уникнути кримінальної відповідальності за збут та зберігання наркотичних засобів (ст. 307, 309 Кримінального кодексу України)”,- йдеться у повідомленні.

Слідчі теруправління ДБР затримали обох правоохоронців після одержання обумовленої суми неправомірної вигоди. Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання повідомлення поліцейським про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненої службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Затримання відбувалось за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону Об’єднаних сил.

Прес-служба Національної поліції повідомила, що до Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся чоловік з інформацією про те, що двоє оперуповноважених поліції погрожують йому притягненням до кримінальної відповідальності за злочин, якого він не робив – зберігання та розповсюдження наркотиків. Під час спілкування з харків’янином поліцейські погодилися зменшити суму “відкупних” до 7 тисяч доларів. “На передачі цих коштів обох хабарників – 24-річного старшого лейтенанта поліції та 30-річного майора поліції – затримали”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, раніше слідчі теруправління ДБР затримали майора поліції, старшого оперуповновноваженого Управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Харківській області, за вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів.