Ремонт дороги Харків – Лозова розпочався – Світлична

Дорожники розпочали комплексний ремонт ремонт дороги Харків – Лозова.

Про це повідомила глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, повідомила прес-служба ХОДА.

“Починаємо комплексний ремонт однієї з найгірших доріг області Харків-Мерефа-Лозова-Павлоград з одночасним будівництвом нової об’їзної дороги навколо Лозової. Техніка – вже на дорозі, роботи розпочаті”, – відзначила Юлія Світлична.

Фінансування на ремонт цієї дороги закладено окремим рядком у держбюджеті. За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, заплановано повномасштабні роботи на напрямку від Мерефи до Лозової з ремонтом чотирьох штучних споруд.

Як повідомляв Харків Times, раніше начальник Служби автодоріг в області Євген Зражевець повідомив, що в цьому році планується відновити близько 75 км дороги від Мерефи до Лозової. Також буде відновлено кілька кілометрів покриття по Лозовій. Роботи планується завершити в листопаді.

Протяжність автодороги по регіону становить 132 км, з яких 123 км знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг, а ділянки по містах Первомайський та Лозова – в комунальній власності місцевих громад. Транспортний потік на ній досягає до 20 тисяч авто на добу. Траса була побудована в 1960-х роках минулого століття, вона з’єднує чотири райони: Харківський, Зміївський, Первомайський і Лозівський.