На Московському проспекті з палаючого будинку врятовані четверо людей

Фото: kh.dsns.gov.ua

Сьогодні, 27 березня, о 9:43 до Служби порятунку надійшов сигнал про пожежу в триповерховому житловому будинку по проспекту Московському, 122.

Як повідомили у прес-службі Управління ДСНС області, на місце події виїхали три пожежно-рятувальні підрозділи служби на автоцистернах.

З’ясувалося, що горять домашні речі в одній з квартир на першому поверсі будівлі, площа пожежі склала 10 кв. метрів. Однак внаслідок горіння виникла велика кількість небезпечного диму, який вже почав проникати на верхні поверхи.

“Троє мешканців будинку задихалися від їдкого диму та з вікон просили про допомогу”, – йдеться у повідомленні.

Порятунок людей з небезпечної зони було організовано за допомогою трьохколінної висувної пожежної драбини. Одночасно рятувальники організували гасіння пожежі та пошук людей у задимлених приміщеннях. В результаті пошукових робіт співробітники ДСНС знайшли ще одну людину та вивели її на свіже повітря.

О 10:10 пожежу було локалізовано, а об 11:20 – остаточно ліквідовано. Причини пожежі та збитки, завдані вогнем, наразі встановлюють експерти.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 березня в райцентрі Ізюм через пожежу загинула 9-річна дівчинка, яка вночі перебувала вдома одна.