Володар Daewoo Lanos отримав опіки обличчя, рятуючи авто від пожежі (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

25-річний мешканець селища Краснокутськ потрапив з опіками до лікарні, які отримав, намагаючись врятувати свій автомобіль від пожежі.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС в Харківській області. Інформація про пожежу на приватному подвір’ї на вул. Миру, 89 у селищі Краснокутськ надійшла на номер “101” 26 березня о 08:04.  Рятівникам розповіли, що палає гараж, біля якого стоїть Daewoo Lanos.

Пожежу помітив 25-річний господар, який кинувсь рятувати своє авто. Але вогонь на той момент вже набрав значної сили. В результаті намагання відкотити машину подалі від гаражу чоловік отримав опіки обличчя. Згодом каретою швидкої потерпілого було доставлено до Краснокутської центральної районної лікарні.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Коли до місця події прибув підрозділ Служби з надзвичайних ситуацій площа пожежі склала 30 кв.м. Гараж горів повністю з усіма речами, що в ньому зберігались. Вогонь також встиг пошкодити багажник легковика, але все ж таки хазяїн зміг відкотити його на безпечну відстань.

Гасіння пожежі ускладнювалось наявністю легкозаймистих рідин всередині гаражу, котрі горіли з великим виділенням тепла і полум’я. Щоб загасити їх рятувальники застосували пінний генератор. Завдяки оперативним діям вогнеборців також вдалось врятувати житловий будинок, що стояв поруч з гаражем.

Локалізація пожежі відбулась о 08:20, ліквідація – о 10:05.

Фото: kh.dsns.gov.ua

За попередніми даними причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення електричної мережі.

Як повідомляв Харків Times, вночі 14 березня 58-річний мешканець села Першотравневе, який через стан здоров’я не мог ходити, самотужки врятувався під час пожежі. Чоловік повзком вибрався з палаючого будинку.