Харків’яни можуть перевірити достовірність технічного паспорта на нерухомість

Фото: www.city.kharkov.ua

В Україні почали діяти законодавчі зміни у сфері проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

Про це сьогодні, 26 березня, повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот, передає прес-служба Харківської міськради.

За його словами, відповідно до змін, що набули чинності, в Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, комунальне підприємство “БТІ” стало єдиним у місті суб’єктом-зберігачем архіву всіх інвентаризаційних справ.

“Згідно з новим порядком, усі без винятку суб’єкти технічної інвентаризації – приватні БТІ, які проводять технічну інвентаризацію, – повинні у встановлені терміни передавати у комунальне підприємство “БТІ” екземпляр матеріалів такої інвентаризації”, – зазначив Дробот.

Для зручності харків’ян на сайті Департаменту реєстрації можна за номером документа перевірити достовірність технічного паспорта на нерухомість.

Дробот зазначив, що сервіс був впроваджений після неодноразових звернень харків’ян з приводу підроблених документів. Також він буде корисний нотаріусам під час роботи з угодами у сфері нерухомості.

При виникненні питань, пов’язаних з роботою сервісу або перевіркою документів, що підтверджують технічну інвентаризацію нерухомості, можна звертатися за телефоном КП “БТІ”: (057) 731-41-08.