Замовниця вбивства контрактника пропонувала виконавцям 33 тисячі гривень

Фото: 24tv.ua

22-річна Катерина Борисенко, яку підозрюють в організації вбивства контрактника ЗСУ, оцінила життя загиблого в 33 тисячі гривень.

Про це на брифінгу 22 березня розповів начальник Головного управління Нацполіціі в Харківській області генерал Олег Бех, повідомляє Укрінформ.

“22-річна харків’янка, кухар у військовій частині, яка стверджує, що солдат її згвалтував, стала замовницею злочину і запропонувала виконавцям (трьом місцевим хлопцям віком 18, 16 і 15 років) 20 тис. грн за вбивство контрактника та ще 13 тис. грн з банківської картки солдата, пін-код якої вони з нього просто вибили”, – зазначив Олег Бех.

За його словами, встановлено, що у вечір убивства в компанії була ще одна дівчина: “Вона не знала про намір інших і не брала участі в запланованому злочині”.

“Троє хлопців звалюють провину один на одного, говорять про те, що їх “втягли”. У той же час, встановлено, що вони, в тому числі 15-річний школяр, свідомо пішли на злочин. Саме він придумав відвести солдата в ліс за кілометр від військової частини, де нібито заховані наркотики, які той уживав. І саме він знімав на телефон процес убивства, коли двоє інших співучасників побили солдата, роздягли його і завдали йому численних ножових поранень у голову, шию, спину, руки. Встановлено, що коли вони йшли, солдат ще дихав. За висновком судмедекспертизи, він помер від утрати крові”, – пояснив Олег Бех.

Відповідаючи на запитання, чи загрожує підозрюваним довічний термін, генерал сказав: “Рішення прийме суд. У той же час раніше жоден зі злочинців не судимий. Двоє з чотирьох співучасників на момент убивства не працювали, двоє – учні”.

“Що стосується солдата, то він характеризується негативно: випивав, відлучався з військової частини без дозволу. Під час фатальної зустрічі з хлопцями він також уживав алкоголь, коли ті обговорювали деталі задуманого вбивства”, – додав Олег Бех.

За його словами, експертизи тривають, слідчі збирають свідчення, і “суд не змусить на себе довго чекати”.

Як повідомляв Харків Timesтіло військового з ознаками насильницької смерті знайшли 16 березня близько 16:10 поблизу місцевого кладовища в селищі Калугіна-Башкирівка Чугуївського району Харківської області. Загиблий був військовослужбовцем за контрактом 92-ї Окремої механізованої бригади Збройних Сил України, яка дислокується в Калугіно-Башкирівці.

У вбивстві 26-річного військовослужбовця поліцейські підозрюють трьох підлітків і 22-річну харків’янку Екатерину Борисенко, яка працювала поваром у тій же військовій частині, що і загиблий.

Чугуївський міський суд Харківської області відправив під варту всіх чотирьох, підозрюваних у вбивстві  військовослужбовця.