На Харківщині стали рідше хворіти на кір

Фото: www.grani.lv

Протягом тижня, з 13 по 20 березня, у Харківській області зареєстровано 125 захворілих на кір, 46 з них – це діти.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, за тиждень рівень захворюваності на кір у порівнянні з попереднім тижнем знизився на 20,8%. Але все одно медики оцінюють епідемічну ситуацію, як неблагополучну.

Найбільшу кількість захворілих у період з 13 по 20 березня зареєстрували серед мешканців м. Харкова – 56 випадків. У Харківському районі захворіли на кір 27 людей, у Нововодолазькому – 23 людини, у Валківському – 5 людей. По два випадки кору зареєстрували у Борівському, Вовчанському, Зміївському, Шевченківському районах та в м. Люботин. У Близнюківському, Золочівському, Ізюмському та Красноградському районах – по одному.

З початку року станом на 20 березня зареєстровано 1293 хворих. Переважна більшість захворілих – дорослі (872 особи), питома вага дітей – 36,2% (421 особа).

З загальної кількості захворілих 835 людей не мали щеплення проти кору. Ще 169 захворілих мали тільки одне щеплення. Тобто, загальна кількість хворих, які не мали імунного захисту від кору, склала 70,4%.

Діагноз кору підтверджено лабораторно у 222 хворих (17,2%). Госпіталізовано 957 хворих. Летальні випадки не реєструвались.

За тиждень з 13 по 20 березня до вже існуючих спалахів кору додалися ще два. Загалом з початку епідемії на Харківщині зареєстровано 43 спалахи, з кількістю уражених — 231 особа. З них – 18 у побуті, 10 – у навчальних закладах,  11 – у закладах охорони здоров’я, 3 – за місцем роботи та 1 у закладі закритого типу для дорослих (КЗ «Ржавецький психоневрологічний інтернат»). Локалізовані у межах інкубаційного періоду — 27 спалахів, у 16 – протиепідемічні заходи тривають.

Як повідомляв Харків Times,  в Новодолазькому районі ввели карантин з 26 лютого на три тижні після того, як одна дитина, яка брала участь в масовому заході захворіла на кір. Раніше на кір хворів батько цього хлопчика. На конкурсі з хворим контактували близько 30 дітей і 60 дорослих. Щоб уникнути епідемії кору, був введений карантин.

18 березня за рішенням голови Новодолазької РДА карантин продовжили до 1 квітня цього року.