Харків’янин за завданням ФСБ Росії планував теракт на станції метро “Індустріальна” (відео)

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України попередили терористичний акт в харківському метрополітені.

Як повідомляє прес-служба СБУ, здійснити вибух повинен був завербований ФСБ Росії харків’янин.

“За задумом кураторів вибух повинен був привести до численних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Представники спецслужб РФ передали виконавцеві вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, який приводився в дію телефонним дзвінком. Вони також надали інструкції з проведення підготовчих заходів по здійсненню теракту і виплатили п’ятнадцять тисяч доларів за скоєння злочину.

Силовики встановили, що вже в Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти і гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для посилення його вражаючої дії і збільшення кількості постраждалих.

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники СБУ завчасно вилучили зі схованки підривника справжній вибуховий пристрій і замінили його на «муляж». Співробітники спецслужби затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України після установки на станції метро «Індустріальна» вибухового пристрою під час масового скупчення людей. Йому повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту.

Спецоперація проводилася Управлінням СБ України в Харківській області та Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.