В Харкові за хабар намагалися ідентифікувати банківські картки мешканців окупованого Донбасу (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківська місцева прокуратура № 2 спільно з УСБУ в області та Київським відділом ГУНП в області викрили мешканку Луганщини в наданні хабаря керівнику відділення одного з державних банків (ч. 3 ст. 369 КК України).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури області з посиланням на керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова.

«За даними досудового слідства, 36-річна жінка запропонувала банківській працівниці грошову винагороду в обмін на незаконну ідентифікацію пенсійних банківських карток», – розповів Олександр Фільчаков.

Відповідно до запропонованої «схеми», начальник банківського відділення мала проводити ідентифікацію карток мешканців тимчасово окупованої території Луганської області без присутності самих клієнтів. Разом з тим, відповідно до вимог законодавства, така операція має здійснюватися лише в присутності власника картки.

Фото: khar.gp.gov.ua

За незаконні дії мешканка Луганщини надала жінці неправомірну вигоду на загальну суму 14 200 грн. Її викрили одразу після передачі чергового «траншу».

Наразі вирішується питання щодо затримання жінки у порядку ст. 208 КПК України та оголошення їй підозри. Тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомляв Харків Times, харків’янин повідомив поліції про спробу купити його голос на виборах президента.