У Нововодолазькому районі карантин через кір продовжили на два тижні

У Новодолазькому районі в зв’язку з несприятливу епідемічну ситуацію на кір карантин продовжили до 1 квітня цього року. Відповідне розпорядження голова РДА підписав 18 березня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби райадміністрації.

Під час карантинного режиму заборонено:

  • проведення культурно-масових заходів;
  • відвідування дошкільних установ, закладів загальної середньої освіти, технічних навчальних закладів та закладів позашкільної освіти дітьми, які не щеплені проти кору
  • прийом в дошкільні установи, установ загальної середньої освіти, технічних навчальних закладів та закладів позашкільної освіти нещеплених осіб і осіб без довідки про щеплення або про перенесене захворювання на кір.

Як повідомляв Харків Times , в Новодолазькому районі ввели карантин з 26 лютого на три тижні після того, як одна дитина, яка брала участь в масовому заході захворіла на кір. Раніше на кір хворів батько цього хлопчика. На конкурсі з хворим контактували близько 30 дітей і 60 дорослих. Щоб уникнути епідемії кору, був введений карантин.

Медики оцінюють епідемічну ситуацію з кору в Харківській області як неблагополучну. З початку року станом на 13 березня в регіоні зареєстрували 1168 хворих на кір.