СБУ спіймала прикордонника на хабарі (доповнено)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України викрили на отриманні неправомірної вигоди керівника одного з оперативних підрозділів Східного регіонального Управління Державної прикордонної служби.

Про це ХарківTimes стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

“Оперативники СБУ встановили, що керівник підрозділу організував протиправний механізм вимагання та одержання грошей від місцевих мешканців, причетних до незаконного переправлення товарів через державний кордон України поза прикордонно-митним контролем”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували факт отримання майором неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів.

Після проведення низки обшуків у службових приміщеннях оперативного підрозділу прикордонної служби майору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.

Пізніше прес-служба територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, повідомила, що слідчі ДБР задокументували факт отримання майором прикордонної служби 800 доларів від громадянина України за сприяння в незаконному вивезенні до Російської Федерації одягу та червоної ікри.