Харківський суд закрив справу про порушення правил агітації за Бойка

Фото: открытые источники

18 березня Московський районний суд м. Харкова закрив справу про порушення правил передвиборчої агітації, посилаючись на те, що працівниками поліції була дана неправильна кваліфікація правопорушення.

Про це у Facebook розповів громадський омбудсмен з захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА Юрій Чумак, який відвідав це засідання суду.

Юрій Чумак зазначив, що порушення спостерігач ОПОРИ зафіксував ще 24 січня. На пр. Московському, 137 було розміщено бігборд з передвиборчою агітацією кандидата у Президенти Бойка без вихідних даних.

Правоохоронці, до яких звернувся спостерігач, склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). За тиждень, 31 січня матеріали спрямовані до Московського районного суду м. Харкова. Суд чомусь доволі довго підходив до розгляду означеної справи, зазначив Чумак.

“Суддя вирішила, що, з огляду на те, що працівниками поліції була дана неправильна кваліфікація правопорушення – за ч. 1 ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або замовлення виготовлення під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей…), а по факту мало місце порушення за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП (розповсюдження – рознесення, вивішування, роздавання – під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей…), провадження по справі було закрито”, – повідомив Юрій Чумак.

Він зазначив, що до Національної поліції в Харківській області надішло понад 100 звернень про порушення виборчого законодавства. Незважаючи на це, до адміністративної відповідальності притягнуто лише 1 особу – за 1 адмінпротоколом.