Чугуївський суд отримав листа з погрозами (фото)

Фото: Фокус

На електронну пошту Чугуївського міського суду надійшов лист – погроза.

Про це повідомила прес-служба суду, додавши фото отриманого листа. На фото видно, що текстове повідомлення дуже коротке: “Ми йдемо по тебе!”. До нього додане зображення з написом “Всім суддям України смерть”, під яким розташована картинка  черепа з перехрещеними кістками.

З фото також видно, що подібні листи надіслали ще на 38 поштових скриньок.

Фото: cg.hr.court.gov.ua

В прес-службі Чугуївського суду зауважили, ст.126 та 128 Конституції України гарантує незалежність і недоторканність суддів.

“Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомляв Харків Times, в Києві, біля Вищої кваліфікаційної комісії суддів України чоловік напав на суддю господарського суду Харківської області Віталія Усатого. Постраждалий розповів, що на вулиці Шаповалова до нього підійшов невідомий в капюшоні, бризнув зеленкою і втік.