За ніч у трьох районах Харкова вогонь знищив 7 автівок (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків.

Як повідомили в прес-службі ДСНС в Харківській області, перша інформація про палаючі машини надійшла на номер “101” 19 березня 0:43. В повідомленні йшлося про пожежу в двох автомобілях, припаркованих навпроти житлової 9-типоверхівки на вул. Наталії Ужвій, 80.

Фото: kh.dsns.gov.ua

На момент приїзду вогнеборців до місця події, горіли моторний відсік і передня частина салону Audi A4 та передня частина мікроавтобусу Volkswagen Т-4. Загальна площа пожежі склала 5 кв.м. Її локалізували вже о 01:51 та ліквідували о 02:25.

О 02:50 рятувальникам повідомили, що біля будинку № 85 на пр. Перемоги горять машини, припарковані на внутрішньо квартальній дорозі.

Фото: kh.dsns.gov.ua

“Коли до місця виклику прибули пожежно-рятувальні відділення 1-ї та 32-ї пожежних частин стало відомо, що вогнем був охоплений майже весь автомобіль «Skoda Octavia» на площі 3 кв.м. Також горів багажник автомобілю «Hyundai i30», що був припаркований поруч, на площі 1 кв.м.”, – повідомили в прес-службі.

Вогонь локалізували о 03:01 та ліквідували о 03:18. Постраждалих немає.

Фото: kh.dsns.gov.ua

За годину після цієї пожежі, о 04:22 рятувальникам повідомили, що у дворі житлової 15-поверхівки у пров. Банний, 1 горять 3 автомобілі.

На місці події вогнеборці встановили, що вогнем майже повністю був охоплений моторний відсік та частково салон легковика «Volkswagen Golf». Від нього полум’я перекинулось на сусідні авто «Subaru Forester», у якому горів моторний відсік, та задній бампер «Mercedes-Benz». Загальна площа пожежі склала біля 4 кв.м.

Фото: kh.dsns.gov.ua

За допомогою розчину води з піноутворювачем вогонь був локалізований о 04:47. Остаточно пожежу вдалось приборкати о 04:55. Постраждалих немає. Завдяки оперативній роботі рятувальників сусідні автомобілі вдалось врятувати від повного знищення.

“Роботи з пожежогасіння ускладнювались через відсутність вільного проїзду спеціальних автомобілів ДСНС до місця пожежі”, – відзначили в прес-службі.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Причини загоряння в обох випадках ще не встановлено.

Як повідомляв Харків Times, протягом декількох днів в Харкові та області загорілися три легковика. Правоохоронці вже затримали одного чоловіка, якого підозрюють в підпалі “Лади Каліни” на вулиці Наталії Ужвій.