У Харкові інспектори з паркування за місяць виписали понад 400 штрафів

Фото: city.kharkov.ua

Штраф за порушення правил паркування коливається в розмірі від 255 до 510 грн, залежно від тяжкості правопорушення. Всі кошти за сплачені штрафи надходять до бюджету міста.

Про це розповів завідувач сектором загальноправової роботи Департаменту територіального контролю Олексій Бруслик, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

За його словами, на сьогоднішній день в місті працюють шість інспекторів і облаштовано понад 50 муніципальних парковок. Постанови про порушення правил паркування і стоянки співробітники Департаменту територіального контролю, які входять до складу інспекції, надсилають поштою за адресою реєстрації власника автомобіля, а також залишають повідомлення про штраф під лобовим склом транспортного засобу. Впродовж місяця інспектори виписали 425 постанов про порушення правил паркування і стоянки.

лексій Бруслик також повідомив, що співробітники інспекції працюють над впровадженням в Харкові автоматизованої системи контролю сплати штрафів з паркування. Планується, що вона буде запущена в місті вже цього літа. Крім того, в департаменті планують значно розширити штат інспекторів – їх буде близько 40. У той же час міська влада активно працює над збільшенням кількості муніципальних паркувань. Зокрема, великий паркінг сьогодні будується в районі Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка.

Отримати детальну інформацію про скоєне правопорушення, а також перевірити статус оплати штрафу автовласники можуть на сторінці Департаменту територіального контролю в підрозділі «Онлайн-послуги».

Як повідомляв Харків Times, 12 лютого у  Харкові розпочала роботу Інспекція з паркування, співробітники якої залучатимуть автовласників до адміністративної відповідальності за неправильні паркування і стоянку. Інспектори здійснюватимуть фото- або відео-фіксацію правопорушення, складають на місці повідомлення про притягнення порушника до адміністративної відповідальності із зазначенням реквізитів, за якими необхідно сплатити штраф.