Вбивці контрактника на Харківщині записали злочин на відео, – Нацполіція

У вбивстві 26-річного військовослужбовця ЗСУ, тіло якого знайшли 16 березня поблизу кладовища в селищі Калугіна-Башкирівка Чугуївського району, поліцейські підозрюють трьох підлітків і 22-річну харків’янку.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Чугуївського відділу поліції викрили групу осіб, причетних до злочину. Ними виявилися 15, 16 і 18-річні місцеві хлопці 22-річна мешканка Харкова”, – йдеться в повідомленні.

Протягом дня 13 березня компанія перебувала в місті Чугуєві. Близько 23:00 на території автовокзалу вони зустріли чоловіка, разом з яким пішли в під’їзд 9-поверхового будинку розпивати спиртні напої.

Під час вживання алкоголю дівчина розповіла підліткам, що 26-річний чоловік, нібито, її згвалтував. Також вона повідомила, що у нього є банківська карта, на якій багато грошей, і запропонувала хлопцям за винагороду вбити чоловіка.

Реалізуючи задум на вбивство, підлітки запропонували чоловікові піти з ними в ліс, де скоїли злочин. Зловмисники завдали потерпілому кілька ударів ножем по голові, кінцівках і тулубу. Після того, як потерпілий втратив свідомість, хлопці забрали його одяг та інші речі, спалили і покинули місце злочину.

Фото: hk.npu.gov.ua

Коли хлопці повернулися до дівчини, то повідомили, що виконали замовлення і показали на підтвердження відео.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, відео знімав наймолоший співучасник злочину.

“Наразі двом виконавцям оголошено підозру у вбивстві з корисливих мотивів на замовлення, скоєному групою осіб (п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України). 22-річна дівчина підозрюється в організації вбивства (ч.3 ст. 27 п.п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України), а хлопець, що знімав – у співучасті (ч.5 ст.27 п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Максимальне покаранння за цими статтями передбачає довічне позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Підозрювані чекатимуть суду в ізояторі тимчасового утримання. Протягом доби слідчі та процесуальні керівники звернуться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою для усіх підозрюваних у вбивстві контрактника.

Як повідомляв Харків Times, загиблим є уродженець Луганської області. Чоловік проходив військову службу в місті Чугуїв Харківської області та з 13 березня не з’являвся за місцем несення служби.