У Харкові планують підняти тариф на гарячу воду вище ста гривень за кубометр

Фото: Укринформ

Комунальне підприємство “Харківські теплові мережі” планує на 22,8% підвищити тарифи на послуги опалення та гарячого водопостачання.

Як повідомляється на сайті ХТС, нові розцінки мають намір ввести в дію з 1 травня цього року .

Основними причинами для зростання тарифів на підприємстві називають: збільшення з 1 травня 2019 вартості поставки природного газу для всіх груп споживачів на 15,22%, передбачене постановою Кабміну №867 від 19 жовтня 2018 року, і зростання витрат на оплату праці.

Якщо запропоновані комунальниками розцінки затвердять, то кубометр гарячої води при наявності підключених полотенцесушителей до систем гарячого водопостачання зросте з 93,22 грн до 113 гривень (подорожчання на 20 гривень).

При відсутності полотенцесушителей розцінки піднімуть з 86,32 грн. за 1 куб.м до 105 гривень гривень (подорожчання на 19 гривень за куб. м).

Фото: ХТС

Тарифи на централізоване опалення складуть:

Ціни на опалення в будинках, де є лічильники планують підняти з 1 539,50 грівен за Гкал до 1878 гривень за Гкал. (подорожчання на 339 гривень).

У будинках без лічильників тарифи піднімуть з 39,38 гривень за квадратний метр до 48 гривень за кв.м (подорожчання на 9 гривень за к / м).

Для обговорення нових розцінок “Харківські теплові мережі” проводять відкриті слухання. Захід відбудеться за адресою: вул. Мефодіївська, 11, 5-й поверх 25 березня в 13.00.

Для участі у відкритому обговоренні необхідно до 24 березня включно подати заявку в письмовому або електронному вигляді (на адресу підприємства: м.Харків, вул. Мефодіївська, 11 або на електронну адресу e-mail: mailto: [email protected]) з позначкою «участь в обговоренні тарифів по ТЕЦ-3». У заявці необхідно вказати прізвище, ім’я та по батькові (для юридичної особи – повне найменування), посада і контактні телефони для зворотного зв’язку.

Як повідомляв Харків Times за півроку – це вже друге зростання тарифів на послуги опалення та гарячего водопостачання у Харкові. З 1 січня харків’янам підняли розцінки на ці послуги у середньому на 17,8%.