Правоохоронці затримали громадянина РФ, який розшукується за 5 вбивств у Чечні

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські Управління карного розшуку Головного управління Нацполіціі області спільно із співробітниками батальйону поліції спецпризначення та сектора кримінальної поліції Лозівського відділу поліції області затримали 33-річного громадянина Російської Федерації, уродженця Чечні.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, відомо, що ця людина з лютого перебувала у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу та Європолу. Вважається, що чоловік входив до складу злочинної групи.

“У 2008 році на ґрунті міжнаціональної ворожнечі він вбив 5 осіб в станиці Первомайській Грозненського району Чеченської Республіки”, – йдеться у повідомленні відділу комунікації.

Співробітники поліції області встановили місцезнаходження підозрюваного та затримали його в ході профілактичної операції “Розшук”. Наразі він затриманий у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу, стосовно затриманого застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб.

Як повідомляв Харків Times, 11 березня прикордонники Харківського загону затримали громадянина Австрії, який знаходився у міжнародному розшуку за вчинення кількох злочинів. Згідно з базою Інтерполу, правоохоронні органи Австрії розшукують його за шахрайство, відмивання коштів, крадіжку та підробку документів.