Правоохоронці вилучили в угруповання наркоторгівців на Харківщині “товару” на 1 млн. гривень (відео)

Фото: ssu.gov.ua

Вартість вилученої в угруповання наркоторгівців на Харківщині партії “товару” за цінами “чорного ринку” становить понад 1 млн гривень.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці блокували у Харківській області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на збуті наркотичних засобів. До складу групи входили місцеві жителі, зокрема колишні працівники правоохоронних органів. Через розгалужену мережу дилерів наркоділки продавали макову соломку на території регіону.

Для маскування протиправної діяльності зловмисники змішували наркотичний засіб з харчовим маком та фасували “товар” під виглядом легального продукту. Для виробництва “продукції” учасники угруповання використовували складські приміщення, розташовані у Харкові.

“У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України правоохоронці задокументували низку фактів збуту наркотиків”,- йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцями проживання зловмисників та на “виробництві” підготовлений для продажу наркотичний засіб, понад десять літрів розчиннику, що використовувався як прекурсор, фасувальне обладнання, пакувальну тару, а також гроші, одержані від незаконної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з Головним управлінням Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Прес-служба поліції Харківської області повідомила, що під час обшуків 15 березня вилучено близько однієї тонни наркотичного зілля.

“Встановлено, що до організації злочинної групи причетні особи з числа колишніх співробітників правоохоронних органів. До протиправної діяльності вони залучили понад десятьох спільників”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисники отримували макову соломку великими партіями з західних регіонів України, змішували її з харчовим маком для маскування, фасували як легальний продукт та розповсюджували на території Харкова і Харківської області серед наркозалежних осіб. Кожна півкілограмова пачка такого зілля містила щонайменше 14 грамів високоякісної макової соломки.

Як повідомляв Харків Times, начальник Головного управління Нацполіціі області Олег Бех написав на своїй сторінці у Facebook, що харківські поліцейські вилучили близько тонни наркотичної суміші з макової соломки та харчового маку в членів угруповання, що складалося з колишніх правоохоронців.