Поліцейські Харкова вилучили з двох кіосків понад 63 кілограми макового насіння (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Працівники Управління протидії наркозлочинності та Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області 14 березня викрили злочинну діяльність по розповсюдженню наркотиків через торгівельні павільйони.

Встановлено, що у кіосках здійснювався продаж насіння з домішками макової соломи наркозалежним особам для подальшого виготовлення заборонених речовин. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

В ході огляду кіоску на вулиці Валентинівській поліцейські виявили та вилучили полімерні пакети з маковим насінням загальною вагою близько 15 кілограмів. Реалізовувала товар 43-річна жителька Харківської області.

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час огляду торговельного павільйону на вулиці Дружби народів працівники поліції виявили 3 мішки макового насіння з домішками макової соломи, розфасованого у пакети. Загальна вага вилученого склала 48,3 кілограмів.

Також у приміщенні виявлено 43 полімерні пляшки з розчинником ємністю 650 і 350 мілілітрів та зошити з чорновими записами об’ємів продажу.

Встановлено, що підприємницьку діяльність здійснював 34-річний харків’янин.

Вилучене направлено на експертне дослідження.

Фото: hk.npu.gov.ua

За фактами подій слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 3 років позбавлення волі. На даний час вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці вилучили в угруповання наркоторгівців на Харківщині “товару” на 1 млн. гривень. Через розгалужену мережу дилерів наркоділки продавали макову соломку на території регіону.