На Харківщині 16 та 23 березня проведуть пробне ВНО

Фото: bessarabiainform.com

Як і основне, пробне ЗНО буде проводитися у семи містах області: Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Харків та Чугуїв.  До участі в пробному ЗНО зареєструвалися майже 13 тисяч жителів Харківської області.

Про це під час брифінгу у п’ятницю, 15 березня, розповів заступник директора департаменту науки і освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв, повідомляє прес-служба Харківської обласної держадміністрації.

«Найбільша частина учасників пробного ЗНО обрали українську мову і літературу – майже 11 тисяч чоловік. 3700 чоловік зареєструвалися для проходження тестів з математики, 2700 – з англійської мови, 2300 – з історії України», – уточнив Володимир Ігнатьєв.

Що стосується основної сесії ЗНО, вона розпочнеться 21 травня з математики і закінчиться 13 червня хімією.

18 червня завершується реєстрація для участі у ЗНО для учнів закладів освіти, які у 2019 році завершують здобуття повної середньої освіти. Для випускників минулих років останній термін реєстрації – 25 березня.

«На даний момент реєстрацію пройшли понад 17 тисяч старшокласників – це 87% від очікуваної кількості цьогорічних здобувачів загальної середньої освіти. Усього зареєструвалося майже 18,5 тисячі чоловік», – розповів директор Регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Для проведення ЗНО в області планується організувати 94 пункти тестування, 66 з них – у Харкові.

Для роботи буде залучено близько 4,5 тисячі педагогів.