У Харкові перенесли засідання суду по оскарженню тарифів на проїзд у трамваях та тролейбусах

Фото: Светлана Попович / Facebook

Призначене на сьогодні, 15 березня, підготовче засідання Окружного адміністративного суду, на якому мали розпочати розгляд скарги на підвищення вартості проїзду до 6 гривень за поїздкув в трамваях та тролейбусах, перенесли на невизначений термін.

Засідання відтермінували, бо суддя Олена Шляхова перебуває на лікарняному. Її секретарка повідомила,що дату слухання визначать пізніше. Про це повідомляє UA:Харків.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи дійсні з 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).

Представники Харківського антикорупційного центру звернулися до суду з позовами, в яких вимагають визнати незаконними рішення про винконкому про підвищення тарифів. 12 березня Харківський окружний адміністративний суд провів перше засідання за позовом про скасування тарифів на проїзд в метро в розмірі 8 гривень за одну поїздку.