Гройсман вимагає притягти до відповідальності облгази через “космічні” тарифи” для населення

Фото: ukranews.com

Облгази та всі причетні мають нести відповідальність за “космічні” тарифи для населення.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

“Щодо несправедливо нарахованих платіжок за газ для населення. НКРЕКП видало 42 постанови про недопущення таких порушень, але облгази не реагують. Важливо, щоб Комісія діяла жорстко. Уряд це підтримує. Треба привести до відповідальності усіх, хто завищував тарифи”, – сказав Гройсман.

Він зазначив також, що муніципалітети формують тарифи на тепло в регіонах. Наприклад, в Івано-Франківську ціна за Гкал 1300 грн, у Луцьку 1900 грн.

“Чому така різниця? Бо там, де старі технології виробництва тепла, немає нормального транспортування, там газ гріє землю. Там космічні тарифи для людей”, – обурився глава уряду.

Як раніше повідомлялось, ціна на газ для населення має зрости до 9852 грн за тисячу кубометрів з 1 травня 2019 року, а також може зрости до 12 тис. 314 грн з 1 січня 2020 року.

З 1 листопада 2018 року по 1 травня 2019 року ціна на газ для населення становить 6235,5 грн без ПДВ, витрат на транспортування та надбавки облгазів. Разом з ПДВ, витратами на транспортування та надбавками облгазів ціна на газ для потреб населення становить 8550 грн за 1 тис. куб. м.