У Харкові відкриють танцювальну студію для молоді з інвалідністю

Фото: www.city.kharkov.ua

Відкриття проекту “Total Answer Dance” – театру естрадного танцю, який отримав грант під час третьої хвилі проекту “UPSHIFT Україна”, відбудеться 20 березня в Харківському професійному ліцеї будівельних технологій (бул. Богдана Хмельницького, 30).

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

За словами організаторів, студія естрадного танцю “Total Answer Dance” – це інклюзивний проект, спрямований на поширення танцювальної культури серед молоді та залучення до занять підлітків з інвалідністю.

Протягом трьох місяців над реалізацією проекту працювали команда, що отримала грант, та інші студенти – всього 20 молодих людей. Серед них – дівчата і юнаки, для яких Харків став домівкою після переселення із зони АТО. Вони обладнали всім необхідним залу для танців, яка готова відкрити свої двері для всіх бажаючих. Заняття в танцювальній студії проходитимуть двічі на тиждень, проводити їх будуть професійні тренери, які підготовлені для роботи з людьми з інвалідністю. Займатися танцями в студії “Total Answer Dance” зможуть безкоштовно всі бажаючі.

За словами організаторів, на відкритті студії очікується близько 300 учасників і гостей, в тому числі керівник “UPSHIFT Україна” Марина Ладиженська. В програмі заходу заплановано концерт та танцювальний флешмоб.

Проект “UPSHIFT Україна” – це глобальна інноваційна програма ЮНІСЕФ, яка реалізується у 22 країнах Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). У Харкові проект втілює Фонд “Професійний розвиток Харкова” в рамках програми ЮНІСЕФ “Посилення життєстійкості і підвищення громадської активності підлітків і молоді в східній Україні” за фінансової підтримки ЄС.

Проект спрямований на розвиток професійних навичок підлітків і молоді. Його мета – поліпшити перспективи працевлаштування соціально вразливою молоді, яка постраждала від конфлікту на сході України, і допомогти вирішити соціальні та екологічні проблеми в сфері соціального підприємництва.