У Харків привезли копію Томоса (відео)

Фото: Радіо Свобода

Харківський військовий шпиталь став першим місцем у Харкові, де показали документ про незалежність Православної церкви України. 13 березня у каплиці шпиталю архієрей Харківської єпархії Православної церкви України Митрофан провів службу.

Про це повідомляє UA:Харків.

«Це хлопці, які захищають нашу державу, наше мирне небо, і нас. Завдяки насамперед їм ми отримали цей томос, тому що війна в Україні. Я думаю, що і світове православ’я, і Вселенський патріарх це побачили — з ким ми воюємо. Тому що Росія нас не хоче відпускати, і через церкву теж не хоче відпускати. Тому я вирішив таким методом — насамперед їздити по військовослужбовцях», — розповів Митрофан

Копія томоса з українським перекладом залишиться у каплиці до 14 березня. Після документ покажуть в Університету повітряних сил і танковому інституті.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.Згідно з цим документом, Вселенський патріархат проголошує створену в межах України автокефальну Церкву своєю духовною донькою з кафедрою у Києві.

6 січня у патріаршому храмі Святого Георгія в Константинополі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.