Теракт біля Палацу спорту: суд задовольнив клопотання про експертизу аудіозапису прослушки у СІЗО

Фрунзенський районний суд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту, в результаті якого загинули 4 харків’ян, на засіданні 13 березня продовжив розгляд матеріалів захисту, в тому числі, клопотань обвинувачених про експертизу свідчень звинувачення.

Про це розповів адвокат обвинувачених Дмитро Тихоненков, повідомляє Укрінформ.

“Обвинувачені Башликов і Тетюцкий заявили клопотання про експертизу представленого стороною обвинувачення диска з інформацією від операторів мобільного зв’язку “Київстар” і “МТС” щодо можливості вибуху “по телефону”. Також Тетюцкий клопотав про повторне вивчення нічного відео, на якому він нібито зображений за кермом автомобіля поблизу місця закладки вибухівки. Відмовлено”, – зазначив адвокат.

За його словами, суд задовольнив клопотання захисту про дослідження аудіозаписи прослушки в СІЗО: “звернуто увагу суду на те, що обвинувачений Дворніков відчував фізичний та психологічний вплив співкамерників, спрямований на визнання ним провини”.

“Захист має намір подати низку клопотань на черговому засіданні суду. Якщо всі вони будуть задоволені, сторони перейдуть до дебатів. Після них слід очікувати вироку”, – додав адвокат.

Наступне засідання суду, як стало відомо, призначене 20 березня на 11:30.

Як повідомляв Харків Times, 20 лютого у справі про теракт біля Палацу спорту суд завершив етап надання доказів стороною обвинувачення.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам’яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків’яни Володимир Дворніков, Віктор Тетюцкій, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину. Суд по теракту біля Палацу спорту триває вже 4 роки.