Підпали легковиків у Харкові – поліція затримала підозрюваного (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські розслідують обставини, за яких в Харкові та області загорілися три легковика. Правоохоронці вже затримали одного чоловіка, якого підозрюють в підпалі “Лади Каліни” на вулиці Наталії Ужвій.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

Внаслідок пожежі, що трапилася вночі 12 березня на вулиці Наталії Ужвій, “Лада Каліна” повністю згоріла. Крім того, полум’я пошкодило правій бік машини, яка стояла поруч.

Оперативники, які виїжджали на місце пригоди, попередньо встановили, що цей автомобіль підпалили. 39-річний власник легковика зазнав матеріальних збитків на суму близько 100 тисяч гривень.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили ймовірного зловмисника. Ним виявився 37-річний харків’янин, у якого при поверхневому огляді виявили газовий балончик, печатки, рацію, ніж та балаклаву.

Фото: hk.npu.gov.ua

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Зараз правоохоронці проводять заходи щодо встановлення та опитування свідків та очевидців подій, призначено ряд необхідних експерти

13 березня близько 2:30 до чергової частини Московського відділу поліції надійшла інформація від місцевої мешканки про те, що біля однієї з багатоповерхівок по проспекту Тракторобудівників палає автомобіль. На місці події було виявлено пляшку з-під бензину та сірники. Однією з попередніх версій є підпал. Внаслідок пожежі автомобіль «ВАЗ» повністю знищено вогнем.

Фото: kh.dsns.gov.ua

13 березня о 02:32 в смт Солоницівка сталося загоряння автомобіля «ВАЗ» 31-річного місцевого жителя. Пожежу було ліквідовано, постраждалих осіб немає. Автомобіль згорів повністю.

За адресою виїжджали працівники Дергачівського відділу поліції. З місця події вилучено пожежне сміття. Причина займання та матеріальний збиток встановлюються.

За вказаними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального Кодексу України. Особи зловмисників встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 3 березня на проспекті Науки загорілися три припарковані іномарки. Першим загорівся автомобіль Ford Fusion, який “повністю пошкоджений вогнем”. Від нього зайнялися автомобілі Audi А-5 та Shkoda Super b. За попередніми даними, причиною пожежі став підпал.