Харків’янин вимагає заборонити паркування фур біля заводу Малишева

Фото: Антикор

До міської влади Харкова звернулися з проханням забезпечити безперешкодний проїзд для транспорту на вулиці Плеханівській, 126 біля заводу імені Малишева.

Петицію з таким проханням зареєстрував на сайті Харківської міськради користувач Сергій Фурса.

У зверненні, опублікованому 13 березня, автор повідомив, що останнім часом проїзд по вулиці Плеханівській ускладнений через припарковані фур. За його словами, вантажні авто займають цілу смугу руху і ніколи її не покидають.

“Через них (фур – прим. Ред) не видно пішоходів і часто приходиться виїжджати на зустрічну смугу, створюючи аварійні ситуації через їх неправильної парковки і ширини машини. Прошу заборонити паркувати фури і призначити патруль поліції для виконання цієї заборони”, – йдеться в петиції.

Щоб влада Харкова розглянули петицію, вона повинна набрати 5 тисяч підписів за 90 днів. Станом на 11:45 14 березня звернення Сергія Фурси набрало 6 голосів. Залишилося 89 днів і 4 994 підписи.

Як раніше повідомлялося Харків Times, 13 листопада на сайті міськради Валентина Козир зареєструвала петицію з вимогою зробити більш зручним центр Харкова. На її думку, дерев’яні тротуари на вулиці Сумській і проспекті Науки незручні і небезпечні. Конструкції, які віднімають частину проїжджої частини, автор назвала архітектурним непорозумінням. Валентина Козир запропонувала прибрати його і зробити повноцінне пішохідну зону. Харків’яни підтримали цю вимогу – менш ніж за 90 днів петиція набрала 5 тисяч 170 голосів.

У міськраді у відповідь на цю вимогу розповіли, що ділянки на проспекті Науки, 25 і на Сумській, 55 були передані в оренду приватним особам. Підстав для розірвання договорів і, відповідно, демонтажу дерев’яних тротуарів в мерії не бачать.