У Холодногірському районі оголошено карантин через скажене кошеня

За рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді з сьогоднішнього дня, 13 березня, встановлені карантинні обмеження у частині Холодногірського району, обмеженій вулицями Нижньою Гиївською, Озерянською, Волонтерською, Підлісною та Костромським провулком. У цьому районі проводяться заходи з метою ліквідації вогнища сказу.

Як повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на Управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини у Харкові Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області, карантин введений у зв’язку зі смертю двомісячного кошеняти, якого одна з мешканок району купила у міні-розпліднику, розташованому на вул. Тереховській.

Хвору тварину було куплено напередодні 8 березня, на наступний день в кошеняти з’явилися ознаки захворювання, а ще через день воно померло. Проведені лабораторні дослідження підтвердили в загиблої тварини діагноз: сказ.

Фахівці служби обстежили міні-розплідник, де було куплено кошеня, й прищепили від сказу всіх тварин, які там містяться. Також під наглядом медиків перебувають люди, які контактували із хворим кошеням.

Представники Управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини у Харкові звертаються до мешканців міста, які за останні два місяці придбали кошенят к розпліднику по вул. Тереховській, терміново доставити своїх вихованців до ветеринарного лікаря для профілактичного огляду.

Як повідомляв Харків Times, на початку листопада бездомний кіт, який хворів на сказ, вкусив жінку, яка його годувала. У зв’язку із цим у частині Московського району міста був оголошений карантин.