Поліцейські розслідують травмування школяра підчас уроку

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом травмування 16-річного учня Шевелівської загальноосвітньої школи Балаклійського району

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Хлопець отримав пошкодження зв’язки колінного cуглобу на уроці “Захист Вітчизни” 5 березня, під час відпрацювання прийомів боротьби із 61-річним вчителем. Після надання медичної допомоги школяр перебуває на амбулаторному лікуванні.

“Вчитель своєї провини не визнав, тому батьки хлопця звернулися до поліції. Також до дирекції школи надійшло колективне звернення з проханням замінити даного викладача”, – йдеться у повідомленні.

За фактом події слідчі Балаклійського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, поліцейські опитують вчителів та учнів Шевелівської загальноосвітньої школи. Досудове розслідування триває.