В Люботині співробітники ДСНС врятували рибалку, який провалився під кригу

Фото: kh.dsns.gov.ua

В Люботині Харківської області співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій 12 березня врятували рибалку, який провалився під кригу.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Харківській області.

Повідомлення про те, що на ставку Перекошка у місті Люботин під кригу провалився рибалка, надійшло до Служби порятунку об 11:23.

До місця події вирушило відділення рятувальників. По їх прибуттю стало відомо, що на відстані біля 30 м від берега на кризі перебували троє чоловіків. Як потім з’ясувалось, 62-річний рибалка провалився під кригу. Двоє молодих людей кинулись йому на допомогу, але й самі провалились. Врешті всі троє змогли вибратись на поверхню льоду, але на це були витрачені всі сили. До того ж страх ще раз провалитись стримував людей від спроб дістатись берега.

Товщина льоду на ставку була менше за 7 см і складала небезпеку для пересування людей. Щоб врятувати рибалку, котрий вже сильно замерз, рятувальники задіяли гумовий човен як страховку та транспортний засіб. Двоє співробітників ДСНС підібралися з човном до ополонки, завантажили в нього 62-річного чоловіка та доправили до берега, де на нього чекали медики швидкої. Молоді люди під контролем рятувальників змогли самостійно доповзти до рятівної твердої землі, після чого відразу поспішили по домівках. А врятований рибалка після огляду медиками відмовився від подальшої госпіталізації.