“Метро по п’ять”: харківський суд почав розглядати позов про скасування нових тарифів

Сьогодні, 12 березня, Харківський окружний адміністративний суд провів перше засідання за позовом про скасування тарифів на проїзд в метро в розмірі 8 гривень за одну поїздку.

На засіданні, яке провів суддя Андрій Зінченко, були присутні подавачі позову – учасники Харківського антикорупційного центру, з боку відповідача – представники виконкому Харківської міськради. Про це стало відомо з онлайн-трансляції, яку вів UA: Харків.

На початку засідання представник ХАЦ Ігор Черняк звернувся до судді з проханням роз’яснити рішення про призупинення дії тарифів в розмірі 8 гривень. За словами Черняка, рішення суду про призупинення нових тарифів не виконується. Однак Зінченко відхилив клопотання антикорупціонера, пославшись на те, що на дане рішення суду подали апеляцію.

Ще одне клопотання подав відповідач. Представник виконкому Костянтин Прокоп’єв просив залучити до судового розгляду в якості третьої сторони Державну регуляторну службу. Клопотання виконкому суддя також відхилив і оголосив перерву на тиждень. Всього засідання про скасування нових тарифів на проїзд у Харківському метрополітені тривало менше півгодини.

Наступне засідання відбудеться 19 березня о 14.30.

15 березня Харківська окружний адміністративний суд почне розглядати позов про скасування підвищення тарифів до 6 грн за поїздку в трамваях і тролейбусах.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи дійсні з 7 лютого.

Окружний адміністративний суд 19 лютого призупинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та наземному електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).