Правоохоронці знайшли під Харковом два підпільні горілчані цехи (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура області спільно з Головним управлінням ДФС у Харківській області викрили два підпільні цехи з виготовлення лікеро-горілчаних виробів, розташовані в передмісті Харкова.

Про це повідомив ХарківTimes представник прес-служби прокуратури Харківської області.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, під час обшуків на підпільному виробництві вилучили 990 літрів спирту, понад 2 тис. літрів лікеро-горілчаних виробів, а також обладнання для виготовлення фальсифікованих напоїв, ароматизатори тощо.

“За попередніми даними слідства, виготовлення сурогату налагодили двоє місцевих мешканців. У підпільних цехах чоловіки виготовляли горілку шляхом змішування спирту з водою. Щоб отримати віскі чи коньяк – додавали ароматизатори й палений цукор. Фальсифіковані напої розливали в тетропаки та пластикові ємності. Сурогат реалізовували через інтернет по всій території України, а також через роздрібну мережу на території Харкова й області”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу. Наразі у провадженні тривають першочергові слідчі дії. Встановлюються особи, причетні до підпільного виробництва, а також канали незаконного надходження спирту.