На “Гоптівці” затримали підозрювану у сутенерстві жінку, яка везла до Росії двох дівчат

Фото: dpsu.gov.ua

На міжнародному пункті пропуску «Гоптівка», що на кордоні з Росією, затримали організаторку торгівлі людьми та двох її жертв.

Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

Три українки у віці 22-26 років намагалися через пункт пропуску «Гоптівка» виїхати до Росії.

За наявною у правоохоронців інформацією, одна з жінок, яка протягом останніх 5 років проживає в Росії, намагалась переправити до РФ двох дівчат. У сусідній державі дівчат планували використовувати у сфері надання послуг інтимного характеру, про що свідчать задокументовані факти.

Організаторку каналу незаконної торгівлі людьми затримано, згодом вона буде давати пояснення представникам правоохоронних органів.

Після проведеної бесіди, її жертви відмовились прямувати на територію суміжної держави та повернулись в Україну.

Операцію по затриманню підозрюваної у сутенерстві провели співробітники оперативного підрозділу Східного регіонального управління Держприкордонслужби спільно із представниками відділу по боротьбі з торгівлею людьми ГУ НП в Дніпропетровської області.

Як повідомляв Харків Times, в аеропорту затримали харків’янку за підозрою у сутенерстві. Затримана підшукала у Харкові 24-річну дівчину і, “користуючись її уразливим станом через важкі особистих обставин, завербувала її з метою подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр