Підозрюваного у співпраці з ФСБ РФ харківського чиновника поки не відсторонили від роботи, – міськрада (відео)

Фото: Semen Khmelnytskyi / Facеbook

Говорити про відсторонення від займаної посади підозрюваного у співпраці із Федеральною службою безпеки РФ заступника директора одного з департаментів Харківської міськради передчасно.

Про це розповів директор департаменту інформації та зв’язків зі ЗМІ Харківської міськради Юрій Сидоренко, передає UA:Харків.

За словами Сидоренко, затриманий за підозрою в держзраді чиновник не мав доступу до документів, які містять державну таємницю.

«Чим міг він зацікавити ФСБ? У нього не було доступу навіть не те, що до державних таємниць, а й до документів з грифом «ДСК» — для службового користування», — розповів Юрій Сидоренко.

Він додав, що до міськради від правоохоронців не надходили документи на затриманого посадовця.

“На даний момент до нас не надходили якісь офіційні документи від правоохоронних органів, тому передчасно говорити про його відсторонення, думаю, що це станеться, як мінімум  відсторонення, щойно до нас надійдуть документи з правоохоронних структур””, – запевнив Сидоренко.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України 5 березня затримала у Харкові заступника директора одного з департаментів Харківської міськради за підозрою у співпраці із Федеральною службою безпеки РФ. За словами представника Департаменту контррозвідки СБУ Володимира Настюка, затриманого в 2017 році завербував співробітник ФСБ полковник Александр Ушаков. За завданням куратора посадовець збирав та передавав ФСБ відомості про соціально-політичну та соціально-економічну ситуацію у Харкові, молодіжні рухи та їх лідерів, діяльність релігійних громад та їх фінансування, можливість впливу на виборчі процеси, а також про посадовців місцевих органів влади. ФСБ також цікавили національно-патріотичні об’єднання громадян, їх проекти, керівників, ступінь впливу на розвиток ситуації.

Прізвище підозрюваного в СБУ не називають, проте Укрінформ повідомляє з посиланнями на ЗМІ, що затриманий – заступник директора Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Семен Хмельницький.