У Чугуєві поховали загиблого в Іловайському котлі бійця 92-ї бригади Руслана Дейнеку

Фото: Офіційна сторінка 92-ОМБр Збройних Сил України / Facеbook

В Чугуєві 6 березня поховали загиблого в Іловайському котлі у 2014 році бійця 92-ї Окремої механізованої бригади Руслана Дейнеку.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці бригади у Facebook.

Увечері 27 серпня під Іловайськом в САУ потрапила російська міна. Поранення 20-річного навідника Руслана Дейнеки виявилося несумісним із життям. Евакуювати тіло також не було можливості, оскільки обстріли з ворожої артилерії не лише не припинилися, а й посилилися так, що невдовзі була знищена майже вся техніка 92-ї бригади.

“Ті, кому вдалося вціліти в іловайському пеклі, були впевнені, що Руслан загинув. Не хотіла вірити в це лише мама… Сподівалися на диво рідні й друзі…Так минуло понад чотири роки, коли рідних повідомили, що тест ДНК дав позитивний результат. Виявилося що Руслан Дейнеко був похований на кладовищі в Запоріжжі”, – йдеться у повідомленні.

6 березня на плацу бригади у Башкирівці під Чугуєвом з Русланом Дейнекою попрощалися рідні, друзі та побратими. Після панахиди бійці створили живий коридор, по якому несли побратима, й опускалися на коліно, коли домовина наближалася. Після цього відбулася панахида біля батьківської домівки в Чугуєві, після чого Руслана Дейнеку поховали на міському кладовищі.