Місто викупило об’єкти в 122 власників у зоні будівництва метро на пр. Гагаріна

Фото: dozor.kharkov.ua

На сьогоднішній день місто викупило у 122 власників нерухомість, розташовану на території майбутнього будівництва метро від станції «Метробудівників» до майбутньої станції «Одеська».

Як повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на директора Департаменту реєстрації Олега Дробота, 53 громадянина вже придбали нове житло, ще 26 – не мають наміру купувати нові об’єкти замість колишніх.

Всього місту необхідно викупити 89 об’єктів нерухомості, власниками яких є 144 мешканця Харкова.

Сьогодні, 5 березня, відбулася зустріч із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, присвячена моніторингу виконання плану дій щодо викупу нерухомості, що знаходиться у зоні будівництва Харківського метрополітену. На зустрічі місто відзвітувало про всі заходи, проведені з моменту останньої зустрічі: для вивчення були надані протоколи переговорів із власниками нерухомості, динаміка змін статусу власників у об’єктах, які підлягають викупу, звіти про процес оцінки майна.

Як повідомляв Харків Times, в середині січня Харківська міськрада рапортувала, що вже проведена половина угод з викупу об’єктів нерухомого майна, розташованих на території майбутнього будівництва метро.