Суд заарештував мешканця Харківщини, підозрюваного у вбивстві семирічного сина

Ілюстративне фото

Шевченківський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 34-річного мешканця області, підозрюваного у вбивстві свого семирічного сина.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, хлопчик помер 1 березня.

За словами керівника Ізюмської місцевої прокуратури Станіслава Гальченко, сім’я загиблого першокласника вже перебувала на обліку в службі у справах сім’ї та молоді Шевченківської районної держадміністрації. Затриманий вже був судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень старшій доньці.

За даними розслідування, 24 лютого підозрюваний “під час виховної бесіди з дітьми, які, нібито, погано себе вели”, схопив дитину за одяг й різко відштовхнув. Хлопчик вдарився потилицею об металеву стійку двоярусного ліжка. Після цього хлопчик почав погано ходити, його нудило, він постійно лежав і скаржився на головний біль.

“Протягом п’яти днів підозрюваний забороняв дружині викликати швидку. Медики приїхали на виклик, коли врятувати дитину було вже неможливо”, – розповів Гальченко.

Досудове розслідування триває. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, – довічне ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, Ізюмська місцева прокуратура затвердила зміни до підозри матері й вітчиму трирічної дівчинки, яка загинула наприкінці вересня у сел. Ківшарівка Куп’янського району області. 30-річну жінку та її 40-річного співмешканця тепер підозрюють у катуваннях, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та умисному вбивстві малолітньої дитини з метою приховування іншого злочину.