Поліція розслідує ще одну смерть дитини на Харківщині

У Люботинському відділенні поліції кримінальне провадження за фактом смерті чотирирічної дівчинки-інваліда за ч. 1 ст. 115 КК (вбивство) з поміткою “біологічна смерть” було відкрито 28 лютого. Однак згодом слідчі перекваліфікували провадження на п. 2 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої).

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Відомо, що дівчинка була інвалідом дитинства. З 14 по 26 лютого вона перебувала на стаціонарному лікуванні у відділенні реанімації Харківської дитячої клінічної лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомило харківське інтернет-видання NewsRoom із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах, дитина померла вдома, у присутності мами та бабусі. При попередньому огляді на її тілі не виявили слідів насильницької смерті, проте при розтині експерти з’ясували, що дівчинка померла від “розриву печінки, крововтрати та тупої травми тіла”.

У відділі комунікації запевняють, що наразі вирішується питання призначення комісійної судово-медичної експертизи. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв ХарківNimes, Шевченківський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 34-річного жителя області, підозрюваного у вбивстві свого семирічного сина.