П’яний водій, що збив людей на зупинці у Васищево, отримав вирок

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківський районний суд визнав винним мешканця Харкова, водія Volkswagen Passat, який 14 вересня 2018 року виїхав на зупинку громадського транспорта та збив трьох людей, що чекали автобус.

Згідно з рішенням суду, обвинуваченого засудили до шести років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Під час засідання суд з’ясував, що водій був у стані алкогольного сп’яніння, коли скоїв наїзд на зупинку у Васищево.

“В результаті чого (алкогольного сп’яніння) водій втратив контроль за рухом автомобіля, виїхав за межі проїжджої частини де допустив наїзд на трьох пішоходів”, – йдеться в рішенні суду.

Внаслідок ДТП одна жінка загинула на місці аварії. Як встановили експерти, причиною смерті жінки став розрив печінки, який супроводжувався гострою крововтратою. Ще два пішоходи отримали травми, які згідно висновку судово-медичної експертизи є тілесними ушкодженнями середньої тяжкості.

Одна з постраждалих під час судового засідання розповіла, що 14 вересня 2018 року приблизно о 15:00 вона прийшла на автобусну зупинку в селищі Васищеве по вулиці Орешкова. За її словами, в цей час на зупинці було ще 2 жінки.

Через деякий час потерпіла побачила, як з колони виїжджає машина, потім бачила, як цей автомобіль їде на неї і на зупинку. Жінка нічого не встигла зробити, щоб запобігти наїзду.

“Пам’ятає що впала метрів за 40 від зупинки біля автомобіля, що наїхав на неї. Водій сидів поруч і комусь телефонував”, – йдеться в рішенні суду.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні злочину. Суд зарахував визнання вини, як обставину, що пом’якшують вину. Також при винесенні вироку суд врахував, що обвинувачений має малолітню дитину, на обліку у лікаря психіатра та нарколога не перебуває, за місцем проживання характеризується позитивно, раніше не засуджений.

Строк відбуття покарання нараховується з моменту затримання 14 вересня 2018 року.