Війна в Україні: 9 обстрілів, один військовослужбовець поранений

3 березня російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню, десять разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, і витративши 100 мін різних калібрів.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог двічі обстріляв українські позиції:
з мінометів калібрів 120 та 82 мм – у районі населеного пункту Водяне.;
з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів – поблизу села Гнутове.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив сім обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил. З мінометів калібру 120 мм гатили поблизу населених пунктів Новозванівка, Новоолександрівка та хутір Вільний.

З мінометів 82 та 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів стріляли біля селища Новолуганське. З мінометів 120-го та 82-го калібру, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів вели вогонь поблизу міста Попасна. З мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів стріляли у районі населеного пункту Лобачеве. З автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї – у районі села Кримське.

В результаті обстрілів один військовослужбовець був поранений.

Жоден обстріл підрозділів Об’єднаних сил не залишився без адекватної відповіді вогнем з чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, двох окупантів було знищено, одного поранено. Також вчора збито один БПЛА противника типу “Орлан-10”.

Від початку поточної доби противник двічі обстріляв з мінометів калібру 120 мм позиції підрозділів Об’єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” в районі населених пунктів Лебединське та Водяне. Втрат серед наших захисників немає.

Як повідомляв Харків Times, 2 березня російські окупаційні війська сім разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, тричі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.